راه مقابله با جنگ نرم
راه مقابله با آن حفظ و افزایش عناصر و مولفههای قدرت نرم است.جنگ نرم را ابتدا باید شناخت و باور کرد.اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند، جنگ نرم یک حقیقت است و در دو دهه با ادبیات مختلف آنرا تبیین کردهاند، حاکی از این است که متاسفانه باور، برداشت و تحلیل درست از آن وجود ندارد.بنابراین اقدام اول، شناخت پیشینه، ماهیت، ابعاد گروههای آماج، ابزار و روشهای جنگ نرم است.در حال حاضر مهمترین صحنه جنگ نرم کجاست؟ تمرکز اصلی بر چه ابزار و روشی است.کدام گروه در کشور ما مخاطب اصلی جنگ نرم است؟ نقش سرپلها و میانجیهای داخلی در جنگ نرم چیست؟ ویژگیهای روانشناختی و سیاسی سرپلها و میانجیهای داخلی در پروژه فتنه سال 1388 کدام است؟ مدلهای مشابه در جنگ نرم در دنیا چیست؟ و دهها سؤال دیگر.تبیین آن و پاسخ به این سوالات بر عهده کیست؟
قطعاً نخبگان و رسانهها بیشترین نقش را <** ادامه مطلب... **>در شفافسازی و تبیین جنگ نرم دارند. گفته شد پیچیدگی یکی از شاخصها و ویژگیهای جنگ نرم است.در این جنگ رفتار دشمن در تحمیل اراده غیر مستقیم است. بنابراین راهکار اصلی عمقبخشی و افزایش معرفت است. روشنگری، بصیرت بخشی و شفاف سازی صحنه جنگ برای جامعه و نخبگان ابزار مقابله با جنگ نرم دشمن است.
اگر بپذیریم، جنگ نرم در همه حوزههای سیاسی فرهنگی، اقتصادی، علمی و اجتماعی و در دو سطح نخبگان و بدنه اجتماعی شکل میگیرد، هریک از این حوزهها به راهبرد مقابله با جنگ نرم نیاز دارد.راه مقابله در جنگ نرم، بهدست گرفتن ابتکار عمل و خلاقیت است. ما نباید هر روز شاهد طرح سوال، شبهه و القای یک مساله بی مورد برای نظام باشیم.
موفقیت در این است که هر لحظه برای دشمن مساله ایجاد کنیم و دشمن مجبور شود، به آن پاسخ دهد.در جنگ نرم میدان بازی را ما باید تعریف کنیم و توجه داشته باشیم در میدان بازی دشمن قرار نگیریم.طبیعی است الزامات بدست گرفتن ابتکار عمل هم باید فراهم شود.در حال حاضر کشور نیازمند تحلیلی واحد از روند تحولات در میان نخبگان مدافع نظام است، فضای سیاسی کشور باید آرام باشد و از هیجانسازی کاذب پرهیز شود. تمرکز بر کارآمدسازی نظام و عدم فرصتسازی برای تبلیغات و دستگاههای رسانهای بیگانه راهکار برون رفت از فتنه و کاهش پیامدها و آثار جنگ نرم است.