«شهید مهدی رجب بیگی»
ولادت: 2/5/1336 – دامغان محل زندگی : تهران شهادت: 5/7/1360 – در تهران توسط منافقین کوردل
محل دفن: بهشت زهرا (سلام ا.. علیها) قطعه 24 – ردیف 97 شماره 4
آغازراه:
در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود و زندگی در محله های فقیرنشین تهران، طعم محدودیت را ازهمان کودکی به وی چشاند. همواره در مقاطع مختلف تحصیلی (ابتدایی – راهنمایی – دبیرستان ) از دانش آموزان موفق و ممتاز بود. در دوران دبیرستان کتب مذهبی مختلفی را مطالعه کرد. به جهت تواضع و فروتنیاش همواره محبوب خانواده – فامیل و دوستان بود. از همان ابتدا به طبقات محروم کمک مینمود. از همان ابتدا بُعد عرفانی قوی داشته و اهل راز و نیاز و شب زنده داری بود.
دوران جوانی:
سال 1354 در رشته مهندسی راه و ساختمان دانشکده فنی دانشگاه تهران پذیرفته شده و شاگرد اول دانشکده بود. از همان ابتدا به فعالیت های صنفی و سیاسی روی آورد. همان سال از سوی دانشجویان به عضویت شورای دانشجویی دانشکده انتخاب و تا سال 58 و آغاز انقلاب فرهنگی در آن سمت فعالیت داشت. موضعگیریهای کوبندهاش علیه رژیم منحوس پهلوی از او فردی مبارز و سرسخت ساخته بود. مهدی یکی از مسئولین کتابخانه اسلامی دانشجویان فنی بود که در کنار مطالعه به امر ورزش بویژه برنامه های کوهنوردی همراه دانشجویان مسلمان می پرداخت.
-بیانیه ها و اعلامیه های امام را در دانشگاه و خیابان ها توزیع کرده و نقش فعالی در راه اندازی و سازماندهی تظاهرات در راهپیماییهای مردمی داشت و در سال 57 به نمایش فیلم و اسلاید از انقلاب و دیگر کارهای تبلیغی بین مردم میپرداخت. بعد از پیروزی انقلاب و ادامه مجدد کار دانشگاه ها، «سازمان دانشجویان مسلمان دانشکده فنی» تشکیل و مهدی، مسئولیت انتشار نشریه دانشآموزی هجرت را به عهده گرفت. مقالات و تحلیلهای وی از بهترین کارهای مطبوعاتی و فرهنگی روزنامه های معتبر و سراسری کشور بود. (از تحلیلهای دقیق و قوی سیاسی تا پراحساسترین قطعات ذوق و مطالب سیاسی و فکاهی) شهید مهدی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا نقش به سزا و عمدهای داشت. در مدت یکسال و اندی که این مرکز توطئه در تسخیر دانشجویان بود، رجب بیگی مسئولیتهای حساس و بزرگی را چون «مسئولیت برگزاری و انجام گردهمایی جنبش های آزادی بخش جهان در تهران» و «نمایندگی دانشجویان خط امام در گردهمایی» را به عهده داشته و از طرف دانشجویان پیرو خط امام، در مراسم نماز جمعه سخنرانی کرده و چندین نوبت نیز اطلاعیه های افشاگرانه آنان را قرائت مینمود.
در دوران دانشجویی وارد عرصه معلمی شده و به جهت توجه ویژه ایشان به مناطق محروم تدریس خصوصی و معلمی در بالای شهر را رها نمود و در منطقه نازی آباد (جنوب تهران) فعالیت معلمی را ادامه داد.
مهدی مصداق بارز آیه «اشداء علی الکفار رحماء بینهم» بود با تمام مهربانی و فروتنی اش با مردم بویژه با دانش آموزان؛ معتقد به برخورد قاطع و کوبنده با گروهکها و سردمداران آنها بود.
روز پنجم مهرماه که منافقین با سلاح به کشتار مردم و پاسداران مردمی انقلاب مشغول بودند «رجب بیگی با سلاح گرم به مقابله با آنها شتافت و به فیض شهادت نایل آمد.»